22/02/2024

Potok Radio

Uvek najbolji ! Jedini pravi internet radio u Smederevu.

Забрањени сутрашњи скупови испред Народне скупштине!

1 min read

Министарство унутрашњих послова Србије забранило је све скупове који су били најављени за сутра, на платоу испред Народне скупштине у Београду

Стефановић је на конференцији за новинаре рекао да је МУП након безбедносних и оперативних провера одлучио да забрани све скупове заказане за сутра испред парламента.

“Упозовравам све који размишљају да ипак дођу да полиција неће дозволити ни толерисати било какво окупљање испред Скупштине Србије нити одржавање скупова који су забрањени”, нагласио је Стефановић.

Окупљање за тај дан је најавила група НВО, али и Двери и десничарска организација “Заветници”. Више невладиних организација, међу којима су “Иницијатива младих за људска права”, “Фонд за хуманитарно право” и “Жене у црном”, намеравали су да организују “Акцију 7.000”. План је био да 7.000 људи легне испред републичког парламента, што би требало да симболизује сребреничке жртве.

И организација “Заветници” најавила је окупљање за тај дан.

Најава за контраскуп стигла је и од Двери. Лидер ове странке Бошко Обрадовић позвао је “3.267 Срба да у суботу усправно стоји испред Скуштине Србије”.