29/01/2023

Potok Radio

Uvek najbolji ! Jedini pravi internet radio u Smederevu.

ВИДОВДАНСКА БУКТИЊА: Велики радикалски митинг у центру Београда!

1 min read

Гостујући на јутарњем програму РТВ Пинк, а и на свом Твитер налогу, лидер радикала Војислав Шешељ је најавио да ће данас на Видовдан, у недељу 28. јуна у 18 часова, говорити на митингу Српске радикалне странке, који ће бити одржан на Тргу Републике у Београду.

 

Радикалски политички протестни митинг се организује под називом „Видовданска буктиња српског радикализма”.

Шта је у вези овог митинга и осталим дневнополитичким темама, на телевизији Пинк, рекао радикалски вођа послушајте у наредном видео :

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JpRhhdcWasU

Видовданска буктиња – почетак рушења режима

Српска радикална странка ће 28. јуна, на Видовдан, у 18ч., на Тргу републике одржати велики протестни митинг под називом „Видовданска буктиња српског радикализма“. Овим митингом радикали протестују због тешке економске и социјалне ситуације у земљи, коју актуелна власт није у стању да разреши, због великог броја незапослених, због малих плата и пензија, због тога што власт не штити домаћу пољопривреду, као и због општег стања у Србији.

Поводом најављеног митинга радикали су издали следеће саопштење у којем се каже:

„Ми простестујемо због актуелног стања у правним и политичким структурама државе, због неозбиљности главних политичких актера, који се, уместо да решавају економске и социјалне проблеме, замајавају шупљим причама о уставним променама. Нити је време за уставне промене, нити су уставне промене сада неопходне, нити ми можемо себи дозволити такав луксуз да се бавимо уставним променама док не решимо кључне економске и социјалне проблеме. Уместо промена Устава, нама требају избори на свим нивоима, најдаље до краја године, истакао је проф. др Војислав Шешељ и додао:

„Српска радикална странка изражава и свој протест због сталних понижавања којима нас излажу западне силе, посебно Сједињене Америчке Државе и Европска унија. У Бриселу се врши нови притисак на Србију, да попусти по свим покренутим питањима, да се практично српски народ одрекне Заједнице српских општина, да се то до краја формализује, да личи на неку невладину организацију, како су албански представници отворено дефинисали. На српски народ и на српске представнике врши се притисак да се одрекну бране и хидроцентрале „Газиводе“, да се одрекну права „Телекома“ на подручју Косова и Метохије, да уклоне таковани „Парк мира“ из центра Косовске Митровице, како би се ондашњи мост могао оспособити за будуће јурише албанских терориста на северне делове, насељене Србима.“

Српска радикална странка упозорава премијера Александра Вучића да нипошто не сме да иде у Сребреницу на комеморацију. Уједно, позивамо пријатељску Русију, руску владу, да уложи вето на предложену резолуцију која злочин у Сребреници квалификује као геноцид и уједно забрањује било какво доказивање да тамо није било геноцида.”

Извор: Србин.инфо; видео: РТ Пинк