22/06/2024

Potok Radio

Uvek najbolji ! Jedini pravi internet radio u Smederevu.

PROBLEMI U SMEDEREVSKOJ BOLNICI: Jedini infektolog se – odmara

2 min read

Zbog nedostatka kadra, u avgustu zatvoreno infektivno odeljenje smederevske bolnice; U upravi ustanove poručuju da nema razloga za zabrinutost

INFEKTIVNO odeljenje Opšte bolnice “Sveti Luka” u Smederevu zatvoreno je do kraja avgusta, jer je jedini infektolog u toj zdravstvenoj ustanovi na godišnjem odmoru.

Odeljenje će u avgustu biti pod ključem, ali, kako kažu nadležni, ovo nije vest, već praksa koja se ponavlja godinama, pošto bolnica ima samo jednog infektologa.

Uprkos ovome, nema razloga za zabrinutost, kažu u bolnici i poručuju da će svi pacijenti biti zbrinuti.

– U avgustu već godinama pacijente kojima je potreban infektolog primamo na internističko odeljenje, gde će sada jednom nedeljno u vizitu dolaziti profesor iz Beograda.

Sva akutna stanja, ukoliko ih ima, zbrinjavamo u našem Urgentom centru – kaže direktor bolnice dr Nenad Đorđević.

Dr Đorđević kaže da ukupno godišnje bude pet pacijenata sa hitnim infektološkim problemima, a najviše je onih koji idu na redovne kontrole, i avgust preskaču. On navodi da trenutno nema hospitalizovanih pacijenata na Infektivnom odeljenju.

– Ako je potrebno, pacijente upućujemo na Infektivno odeljenje u Smederevskoj Palanci, gde rade dva infektologa, ili ih za neka teža stanja šaljemo u Beograd na Infektološku kliniku – kaže direktor Bolnice.

Prema njegovim rečima, odeljenje se već 12 godina zatvara kada jedini infektolog u smederevskog bolnici ode na godišnji odmor. Za sve ovo vreme, na raspolaganju u Smederevu nema lekara ove specijalnosti.

PREKOMANDA

DRUGI infektolog koji je nekada radio na ovom odeljenju, bila je dr Jasna Avramović. Ona je sada gradonačelnica Smedereva.