22/06/2024

Potok Radio

Uvek najbolji ! Jedini pravi internet radio u Smederevu.

STRAVIČNA NESREĆA U SMEDEREVU Poginuo muškarac, dečak (10) U KRITIČNOM STANJU

2 min read

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se oko podneva dogodila u Smederevu, u neposrednoj blizini kasarne Vojske Srbije, N.P. iz Smedereva, vozač “opel kadeta kabriolet”, na licu je mesta poginuo, a desetogodišnjak K.P, koji je bio s njim u kolima sa teškim povredama je prebačen u Beograd. Ima povrede glave i prelome kostiju i u kritičnom je stanju.

Opel Kadett crash

– Nije jasno zbog čega je kadet prešao na levu stranu kolovoza, to tek treba da utvrdim istraga. Vozač je na mestu nesreće preminuo, a dete je u teškom stanju – kaže dežurni tužilac.

– Izgubio je kontrolu, očigledno, prvo je udario u jedan automobil beogradskih tablica, onda u ovaj drugi, da bi se na kraju zakucao u betonsku banderu. On je ispao iz kola, a dete je izgleda bilo vezano, čim je posle takvog udara ostalo je na sedištu – kaže jedan od očevidaca.

Sudar Smederevo

Okolnosti pod kojim je došlo do kobnog udesa istraga tek treba da utvrdi. Neki žitelji susednih kuća misle da je u pitanju preticanje, da je kadet obilazio momke na skuterima i da je tada izgubio kontrolu. Na nizbrdici koja od kasarne vodi do semafora Kolarskog puta i Proleterske ulice nema tragova kočenja, a sudeći po tome u kakvom stanju je olupina kadeta u pitanju je bila velika brzina prilikom udara u banderu. Od pomoći bi istrazi mogle da budu kamere koje su na objektu kasarne.

(blic)