22/06/2024

Potok Radio

Uvek najbolji ! Jedini pravi internet radio u Smederevu.

Стари двор: Кошаркашице стигле као краљице, дочекане као шампионке

1 min read

Неколико хиљада људи стигло је пред Скупштину Београда да од срца поздрави шампионке Европе, које су стигле са крунама и огрнуте тробојкама


Шампионке Европе кренуле су отвореним аутобусом са Новог Београда ка центру престонице, а народ окупљен испред Скупштине града, с нестрпљењем их је чекао до 20.20, када су стигле као краљице – са крунама на главама и огрнуте српским тробојкама.

Уз музику са разгласа Старог двора неколико хиљада људи, у доброј и веселој атмосфери, са заставама и транспарентима, громогласно су клицали да поздраве златне девојке које су исписале историјске странице српског спорта на Евробаскету у Мађарској.

Цео стручни штаб и играчице понаособ су прозване на балкону од стране официјалног спикера, а како је која излазила маса је поздрављала аплаузом и овацијама. И бакље у разним бојама и ракете биле су запаљене у њихову част, а потом се “распуцао” и величанствени ватромет… Срце свакој од кошаркашица на тераси Старог двора хтело је да искочи!

Очекивано највише аплауза добиле су сестре Дабовић – Ану су поздравили са МВП, а Милицу са “Узела си пехар Милице, Милице”.

Последња на балкон је изашла и најзаслужнија – селектор Марина Маљковић. Насмејала се вођа српског тима овај пут и имала је дубок наклон према људима који су дошли да поздраве њу и њен тим – био је то искрен захвалност за подршку.

Химну “Боше правде” и на балкону Старог двора цео женски кошаркашки тим отпевао је, загрљен, из свег гласа као пред сваку утакмицу на Европском првенству и последњег дана на постољу.

– Добро вече моја лепа Србијо. Имам само једну жељу: да Бог чува ове лепе девојке, вас и ваше породице и да се опет сретнемо на овом месту – рекла је селекторка Србије Марина Маљковић .

– Колико дајеш толико и добијаш. Ми смо дале себе за ову медаљу, а добиле дочек на обом балкону. Хвала ти мој Београде, хвала ти Србијо – насмејана је била Соња Петровић, која је признала да ретко показује емоције, али је на балкону једва суздржала сузе.

– Добро вече Београде, добро вече Србијо! Хвала вам пуно за овај доживљај. Надам се да се опет видимо овде, можда чак и следеће године – обузела је трема, с осмехом Ану Дабовић, којој су присутни клицали све време МВП, МВП…

– Ја не волим да причам. Могу да кажем да сам најпоноснији капитен на свету у овом тренутку. И најбољи, каже Ана. Да вам се захвалим од срца што сте нас подржавали сваки дан, и што сте нам били ветар у леђа све време – рекла је Милиц Дабовић и најавила песму која је одржавала овај тим на Евробаскету.

“Добар дан, добар дан добри људи… Ово није, није песма за нас, са нама чак и нормалан полуди…. ” певале су и златне девојке Србије и народ испред Скупштине песму.

Потом је организатор пустио са разгласа украјинску песму уз коју су кошаркашице Србије на Европском првенству осмислиле кореографију… Исту су извеле и на балкону Скупштине града.

Извор : Новости.рс