Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je sve skupove koji su bili najavljeni za sutra, na platou ispred Narodne skupštine u Beogradu

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je MUP nakon bezbednosnih i operativnih provera odlučio da zabrani sve skupove zakazane za sutra ispred parlamenta.

„Upozovravam sve koji razmišljaju da ipak dođu da policija neće dozvoliti ni tolerisati bilo kakvo okupljanje ispred Skupštine Srbije niti održavanje skupova koji su zabranjeni“, naglasio je Stefanović.

Okupljanje za taj dan je najavila grupa NVO, ali i Dveri i desničarska organizacija „Zavetnici“. Više nevladinih organizacija, među kojima su „Inicijativa mladih za ljudska prava“, „Fond za humanitarno pravo“ i „Žene u crnom“, nameravali su da organizuju „Akciju 7.000“. Plan je bio da 7.000 ljudi legne ispred republičkog parlamenta, što bi trebalo da simbolizuje srebreničke žrtve.

I organizacija „Zavetnici“ najavila je okupljanje za taj dan.

Najava za kontraskup stigla je i od Dveri. Lider ove stranke Boško Obradović pozvao je „3.267 Srba da u subotu uspravno stoji ispred Skuštine Srbije“.