Gostujući na jutarnjem programu RTV Pink, a i na svom Tviter nalogu, lider radikala Vojislav Šešelj je najavio da će danas na Vidovdan, u nedelju 28. juna u 18 časova, govoriti na mitingu Srpske radikalne stranke, koji će biti održan na Trgu Republike u Beogradu.

 

Radikalski politički protestni miting se organizuje pod nazivom „Vidovdanska buktinja srpskog radikalizma”.

Šta je u vezi ovog mitinga i ostalim dnevnopolitičkim temama, na televiziji Pink, rekao radikalski vođa poslušajte u narednom video :

Vidovdanska buktinja – početak rušenja režima

Srpska radikalna stranka će 28. juna, na Vidovdan, u 18č., na Trgu republike održati veliki protestni miting pod nazivom „Vidovdanska buktinja srpskog radikalizma“. Ovim mitingom radikali protestuju zbog teške ekonomske i socijalne situacije u zemlji, koju aktuelna vlast nije u stanju da razreši, zbog velikog broja nezaposlenih, zbog malih plata i penzija, zbog toga što vlast ne štiti domaću poljoprivredu, kao i zbog opšteg stanja u Srbiji.

Povodom najavljenog mitinga radikali su izdali sledeće saopštenje u kojem se kaže:

„Mi prostestujemo zbog aktuelnog stanja u pravnim i političkim strukturama države, zbog neozbiljnosti glavnih političkih aktera, koji se, umesto da rešavaju ekonomske i socijalne probleme, zamajavaju šupljim pričama o ustavnim promenama. Niti je vreme za ustavne promene, niti su ustavne promene sada neophodne, niti mi možemo sebi dozvoliti takav luksuz da se bavimo ustavnim promenama dok ne rešimo ključne ekonomske i socijalne probleme. Umesto promena Ustava, nama trebaju izbori na svim nivoima, najdalje do kraja godine, istakao je prof. dr Vojislav Šešelj i dodao:

„Srpska radikalna stranka izražava i svoj protest zbog stalnih ponižavanja kojima nas izlažu zapadne sile, posebno Sjedinjene Američke Države i Evropska unija. U Briselu se vrši novi pritisak na Srbiju, da popusti po svim pokrenutim pitanjima, da se praktično srpski narod odrekne Zajednice srpskih opština, da se to do kraja formalizuje, da liči na neku nevladinu organizaciju, kako su albanski predstavnici otvoreno definisali. Na srpski narod i na srpske predstavnike vrši se pritisak da se odreknu brane i hidrocentrale „Gazivode“, da se odreknu prava „Telekoma“ na području Kosova i Metohije, da uklone takovani „Park mira“ iz centra Kosovske Mitrovice, kako bi se ondašnji most mogao osposobiti za buduće juriše albanskih terorista na severne delove, naseljene Srbima.“

Srpska radikalna stranka upozorava premijera Aleksandra Vučića da nipošto ne sme da ide u Srebrenicu na komemoraciju. Ujedno, pozivamo prijateljsku Rusiju, rusku vladu, da uloži veto na predloženu rezoluciju koja zločin u Srebrenici kvalifikuje kao genocid i ujedno zabranjuje bilo kakvo dokazivanje da tamo nije bilo genocida.”

Izvor: Srbin.info; video: RT Pink