Nekoliko hiljada ljudi stiglo je pred Skupštinu Beograda da od srca pozdravi šampionke Evrope, koje su stigle sa krunama i ogrnute trobojkama


Šampionke Evrope krenule su otvorenim autobusom sa Novog Beograda ka centru prestonice, a narod okupljen ispred Skupštine grada, s nestrpljenjem ih je čekao do 20.20, kada su stigle kao kraljice – sa krunama na glavama i ogrnute srpskim trobojkama.

Uz muziku sa razglasa Starog dvora nekoliko hiljada ljudi, u dobroj i veseloj atmosferi, sa zastavama i transparentima, gromoglasno su klicali da pozdrave zlatne devojke koje su ispisale istorijske stranice srpskog sporta na Evrobasketu u Mađarskoj.

Ceo stručni štab i igračice ponaosob su prozvane na balkonu od strane oficijalnog spikera, a kako je koja izlazila masa je pozdravljala aplauzom i ovacijama. I baklje u raznim bojama i rakete bile su zapaljene u njihovu čast, a potom se „raspucao“ i veličanstveni vatromet… Srce svakoj od košarkašica na terasi Starog dvora htelo je da iskoči!

Očekivano najviše aplauza dobile su sestre Dabović – Anu su pozdravili sa MVP, a Milicu sa „Uzela si pehar Milice, Milice“.

Poslednja na balkon je izašla i najzaslužnija – selektor Marina Maljković. Nasmejala se vođa srpskog tima ovaj put i imala je dubok naklon prema ljudima koji su došli da pozdrave nju i njen tim – bio je to iskren zahvalnost za podršku.

Himnu „Boše pravde“ i na balkonu Starog dvora ceo ženski košarkaški tim otpevao je, zagrljen, iz sveg glasa kao pred svaku utakmicu na Evropskom prvenstvu i poslednjeg dana na postolju.

– Dobro veče moja lepa Srbijo. Imam samo jednu želju: da Bog čuva ove lepe devojke, vas i vaše porodice i da se opet sretnemo na ovom mestu – rekla je selektorka Srbije Marina Maljković .

– Koliko daješ toliko i dobijaš. Mi smo dale sebe za ovu medalju, a dobile doček na obom balkonu. Hvala ti moj Beograde, hvala ti Srbijo – nasmejana je bila Sonja Petrović, koja je priznala da retko pokazuje emocije, ali je na balkonu jedva suzdržala suze.

– Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo! Hvala vam puno za ovaj doživljaj. Nadam se da se opet vidimo ovde, možda čak i sledeće godine – obuzela je trema, s osmehom Anu Dabović, kojoj su prisutni klicali sve vreme MVP, MVP…

– Ja ne volim da pričam. Mogu da kažem da sam najponosniji kapiten na svetu u ovom trenutku. I najbolji, kaže Ana. Da vam se zahvalim od srca što ste nas podržavali svaki dan, i što ste nam bili vetar u leđa sve vreme – rekla je Milic Dabović i najavila pesmu koja je održavala ovaj tim na Evrobasketu.

„Dobar dan, dobar dan dobri ljudi… Ovo nije, nije pesma za nas, sa nama čak i normalan poludi…. “ pevale su i zlatne devojke Srbije i narod ispred Skupštine pesmu.

Potom je organizator pustio sa razglasa ukrajinsku pesmu uz koju su košarkašice Srbije na Evropskom prvenstvu osmislile koreografiju… Istu su izvele i na balkonu Skupštine grada.

Izvor : Novosti.rs